تغذیه در جلسات و کارگاه های تسهیلگری
1398-02-29تاریخچه آموزش بزرگسالان در دنیا
1398-03-04انجمن تسهیلگران ایران در راستای ترویج فعالیت های تسهیلگری و توسعه شبکه تبادل دانش و تجارب بین تسهیلگران اقدام به برگزاری جلسات مجازی نموده است. از عمده ترین دلایلی که ما را تشویق به برگزاری جلسات آنلاین نموده است این است که امکان دسترسی برای تسهیلگران و علاقه مندان به تسهیلگری در سراسر کشور فراهم بشود. همچنین هزینه شرکت در جلسات حضوری مخصوصا برای علاقه مندان خارج از تهران شامل هزینه سفر و اقامت می شود که میزان قابل توجهی است و از این طریق کسر می گردد.
این جلسات عمدتا شامل موضوعات مرتبط به مهارت ها و روش های تسهیلگری می شوند و به صورت مشارکتی و کاربردی برگزار می گردند. محتوای جلسات متناسب با میزان دانش و مهارت تسهیلگران در دو سطح “مبتدی” و “پیشرفته” قرار می گیرند که به علاقه مندان در انتخاب جهت شرکت در جلسه کمک می کند.
معرفی کارگاه:
برای بسیاری از تسهیلگرانی که در حوزه توسعه جوامع محلی (روستایی، شهری) کار می کنند، حتما در مقاطعی از فعالیت حرفه ای شان پیش آمده است که از خود پرسیده اند: آیا کار درستی انجام می دهم؟ آیا اصلا آنها به کمک من نیاز دارد؟ آیا این کمک ها برایشان نتیجه ای به همراه دارد؟
چه بسیار بوده اند پروژه هایی که به پایان نرسیده اند و یا به پایان رسیده اند اما پس از ترک تیم پروژه بقایی کوتاه داشته اند. یکی از عمده ترین دلایل آن وجود فضای ابهام برای هر دو گروه تیم پروژه (عاملان تغییر بیرونی) و اعضای جامعه محلی می باشد. سوال کردن ابزار مناسبی برای رفع فضای ابهام می باشد، اما چه سوالی؟! مگر نه اینکه در همان پروژه هایی که ناتمام ماندند و یا تمام شدند اما پایدار نبودند، سوال پرسیدیم. اتفاقا در فاز شناخت وضعیت موجود خیلی سوال ها را از خیلی افراد پرسیده ایم، پس چرا نتیجه شکست بوده است؟
شرکت کنندگان در این کارگاه با یکی از مهم ترین مهارت های فراتسهیلگری، “پرسیدن سوالات واقعیت یاب” آشنا شدند. این جلسه در تاریخ 18 خرداد 1399 برگزار گردید و در سطح جلسات پیشرفته محسوب می شود.
تسهیلگران کارگاه:
گلی احمدی فرد- دانش آموخته رشته رهبری و روابط انسانی؛ سابقه فعالیت تسهیلگری گروه در پروژه های مختلف با رویکرد توسعه پایدار در همکاری با سازمان های دولتی، خصوصی و غیردولتی؛ عضو انجمن بین المللی تسهیلگران؛ مدیرعامل موسسه تسهیلگران راهبر ایرانیان؛ آموزشگر مهارت های نرم اجتماعی. دارای 16 سال سابقه فعالیت در حوزه تسهیلگری و آموزشگری.
مریم عطاریه: کارشناس زیست شناسی گیاهی؛ عضو انجمن بین المللی تسهیلگران؛ دارای 15 سال سابقه تسهیلگری به ویژه تسهیلگری جامعه محلی در سراسر ایران در همکاری با انجمن بوم پژوهان، سازمان محیط زیست، سنستا، دفاتر توسعه محلی و خدمات نوسازی، شهرداری و سازمان های مردم نهاد؛ عضو گروه مردم نهاد دیده بان کوهستان؛ آموزشگر محیط زیست