مهارت های ارایه و تسهیلگری در آموزش بزرگسالان به عنوان راهنمایی کاربردی برای آموزشگران و تسهیلگرانی می باشد که در امر آموزش و یادگیری بزرگسالان در حوزه های مختلف مانند سلامت، بهبود عملکرد در محیط کار، آسیب های اجتماعی، محیط زیست، … فعال می باشند.
این راهنما متشکل از 5 بخش با عنوان های سبک های یادگیری، یادگیری بزرگسالان، مهارت ارایه/سخنرانی، مهارت تسهیلگری و ارزیابی آموزش می باشد. در ادامه مقدمه ای کوتاه از هر بخش ارایه شده است. در صورت علاقه مندی به کسب اطلاعات بیشتر می توانید فایل این راهنما را دانلود نمایید.
سبک های یادگیری
افراد به طرق مختلف یاد می گیرند. سبک های یادگیری راهنمای به کارگیری موثرترین متدها برای یادگیرنده های مختلف می باشد. تشخیص این تفاوت ها در زمان آماده سازی محتوای آموزشی و ارایه آن بر روی اثربخشی هر چه بهتر آموزش بسیار موثر می باشد.
سه سبک یادگیری مشخص عبارتند از:
گرچه همه افراد در همه این سبک ها یاد می گیرد اما برای هر فردی یکی از این سبک ها غالب می باشد. یادگیرندگان دیداری بیشتر جاذب چیزهایی هستند که می بینند، یادگیرندگان شنیداری از طریق شنیدن و یادگیرندگان حرکتی از طریق اقدام و عمل کردن بهتر یاد می گیرند.
یادگیری بزرگسالان
آموزش بزرگسالان به تکنیک های خاصی نیاز دارد. بزرگسالان گستره عظیمی از تجارب و مسئولیت ها را دارند. زمان، کار و وظایف خانوادگی همگی فشارهایی هستند که مانع اختصاص زمان و انرژی به کلاس های درس می شوند.
آموزشگر/تسهیلگر موثر هر یک از شرکت کنندگان را افرادی ارزشمند با طیف وسیعی از تجارب، نظرات، قابلیت ها و اهداف می داند. یادگیرندگان بزرگسال نیازمند احترام به توانایی ها و تجارب شان هستند.
وقتی که به بزرگسالان می آموزیم بایستی شماری از مسایل مانند چیدمان، روش های آموزشی، اعتبار آموزشگر/تسهیلگر و فرایند یادگیری را مدنظر قرار دهیم.
مهارت ارایه
مهارت های ارایه کردن به اندازه محتوایی که باید ارایه شود اهمیت دارد. اگر در کلاسی شرکت کرده باشید که آموزشگر/تسهیلگر با صدای یکنواخت صبحت کرده باشد، از وسایل کمک بصری استفاده نکرده باشد، آمادگی مناسب برای ارایه نداشته است یا تعامل شرکت کنندگان را جذب نکرده باشد، در این صورت می دانید که مهارت های ارایه چقدر مهم هستند.
مهارت تسهیلگری
مهارت های تسهیلگری برای ارایه مطالب جدید، کمک به شرکت کنندگان جهت درک عمیق تر مطالب و به عنوان مدلی از مهارت ارتباطات می تواند مفید باشد. در اغلب موارد شرکت کنندگان بهترین یادگیری از اطلاعات جدید را زمانی دارند که بتوانند اطلاعات را پردازش بکنند یا نقشی فعال در کشف اطلاعات جدید داشته باشند.
ارزیابی آموزش
ارزیابی آموزش می تواند به طراحان جلسات آموزشی کمک کند تا آموزش بهتری خلق کنند و به آموزشگران کمک می کند تا بتواند میزان دستیابی جلسه آموزشی به اهداف یادگیری را بررسی نمایند. 4 سطح ارزیابی معرفی شده در این بخش برای اهداف مختلفی می توانند مورد استفاده قرار بگیرند. ارزیابی دایم آموزشی این اطمینان را ایجاد می کند که بتوانید به طور دایم محصولاتی با کیفیت ارایه بدهید.